A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Fűszeres malacpecsenye

Tgy recept

2021. szeptember 03. - Házi praktikák

1 kg bőrös malacgerinc, 2 evőkanál sör, majoránna, kakukkfű, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, tört mustármag, tört rozmaring, só, bors.

A fűszereket összekeverjük. A malachús bőrét nagy kockákban bevagdossuk a húsig, és ezeket a vájatokat, valamint a hús alsó felét bekenjük a fűszerkeverékkel. A tepsibe beletesszük a húst, egy kevés vizet öntünk alá, és lezárjuk, betoljuk a sütőbe, és puhára pároljuk. Ezután a pecsenyét tűzálló tálra fektetjük, a bőrét megkenjük sörrel, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Sütés közben többször kenegessük, csak így lesz igazán ropogós. Tálaláskor a húst felszeleteljük, és pecsenyelével leöntjük.

A világ legjobb ételei c. könyvből)

fuszeres_malac15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4316678838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása