50 dkg tisztított garnélarák (királyrák), 2 gerezd fokhagyma, friss gyömbér, 1 db zöld húsú paprika, szójamártás, sherry, őrölt bors, étkezési keményítő, olaj, ketchup, cukor.
A konyhakész rákot mossuk meg, tiszta konyharuhára téve megszárítjuk, megsózva 30 percre tegyük páclébe (fehér bor, gyömbér, keményítő, bors). Ezután a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk és vékony csíkokra metéljük. A szójamártást a sherryvel, a cukorral, kicsinyke borssal, a keményítővel simára keverjük.
A rákot az olajon addig sütjük, míg szép rózsaszínű nem lesz. Közben a fokhagymát, majd a gyömbért és a paprikát is hozzáadjuk. A szójás keveréket ráöntjük, a ketchuppal ízesítjük és többször megkeverve 2 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)