A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Garnélarák

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 04. - Házi praktikák

      50 dkg tisztított garnélarák (királyrák), 2 gerezd fokhagyma, friss gyömbér, 1 db zöld húsú paprika, szójamártás, sherry, őrölt bors, étkezési keményítő, olaj, ketchup, cukor.

 A konyhakész rákot mossuk meg, tisz­ta konyharuhára téve megszárítjuk, megsózva 30 percre tegyük páclébe (fehér bor, gyömbér, keményítő, bors). Ezután a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk és vékony csíkokra metéljük. A szójamártást a sherryvel, a cukorral, kicsinyke borssal, a keményítővel simára keverjük.

A rákot az ola­jon addig sütjük, míg szép rózsaszínű nem lesz. Közben a fokhagymát, majd a gyömbért és a paprikát is hozzá­adjuk. A szójás keveré­ket ráöntjük, a ketchuppal ízesítjük és többször megkeverve 2 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. (Tausz: A világ legjobb ételei  c. könyvből)

garnelarak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5316679570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása