A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gombás karalábé

Tgy recept

2021. szeptember 05. - Házi praktikák

   

8 db zsenge karalábé, 10 dkg vaj, 1 szál újhagyma, 25 dkg gomba, 10 dkg sonka, 4 tojás, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, őrölt bors, 5 dkg sajt.

A karalábékat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, majd miután alaposan lecsepegtettük, kivájjuk. Üregükkel felfelé egymás mellé, vajjal kikent tűzálló tálra tesszük és köré rakjuk a karalábéforgácsot. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a kis kockákra darabolt sonkát és a megtisztított, ugyancsak apróra felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. A négy tojásból a szokott módon rántottát készítünk, és a karalábék üregébe töltjük. A vajból, lisztből és  karalábéléből besamelmártást főzünk, a tűzről levesszük, a tejföllel simára keverjük, majd a megtöltött karalábékra és a forgácsokra öntjük. A tetejét sajttal meghintjük, betoljuk a forró sütőbe és addig sütjük, amíg piros nem lesz. 

 

 

 gombas_karalabe_15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4516680278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása