8 db zsenge karalábé, 10 dkg vaj, 1 szál újhagyma, 25 dkg gomba, 10 dkg sonka, 4 tojás, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, őrölt bors, 5 dkg sajt.
A karalábékat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, majd miután alaposan lecsepegtettük, kivájjuk. Üregükkel felfelé egymás mellé, vajjal kikent tűzálló tálra tesszük és köré rakjuk a karalábéforgácsot. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a kis kockákra darabolt sonkát és a megtisztított, ugyancsak apróra felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. A négy tojásból a szokott módon rántottát készítünk, és a karalábék üregébe töltjük. A vajból, lisztből és karalábéléből besamelmártást főzünk, a tűzről levesszük, a tejföllel simára keverjük, majd a megtöltött karalábékra és a forgácsokra öntjük. A tetejét sajttal meghintjük, betoljuk a forró sütőbe és addig sütjük, amíg piros nem lesz.