A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Grúz uborkasaláta

Tgy recept

2021. szeptember 08. - Házi praktikák

      50 dkg kígyóuborka, zöldhagyma, bors, só, 2 dl kefir, 3 db keménytojás, petrezselyem, újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, darált dió.

 A grúz saláta annyiban más az általunk készített salátától, hogy az uborkát nem szeletelik vékonyra, nem savanyítják, tojást vágnak bele és kefirrel öntik le. Az uborkát megmossuk, mindkét végéről eltávolítjuk a keserű részt, hosszába négybe vágjuk, majd fél centi vastagságra szeleteljük, leöntjük citromlével, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, a kefirt, megsózzuk, összekeverjük. Párpercig állni hagyjuk, hogy az egész összeérjen. Belekeverjük a nyolcba vágott keménytojásokat, és darált dióval megszórjuk. Lehűtjük, majd tálaljuk.

gruz_uborkasalata_15.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3816682970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása