50 dkg kígyóuborka, zöldhagyma, bors, só, 2 dl kefir, 3 db keménytojás, petrezselyem, újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, darált dió.
A grúz saláta annyiban más az általunk készített salátától, hogy az uborkát nem szeletelik vékonyra, nem savanyítják, tojást vágnak bele és kefirrel öntik le. Az uborkát megmossuk, mindkét végéről eltávolítjuk a keserű részt, hosszába négybe vágjuk, majd fél centi vastagságra szeleteljük, leöntjük citromlével, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, a kefirt, megsózzuk, összekeverjük. Párpercig állni hagyjuk, hogy az egész összeérjen. Belekeverjük a nyolcba vágott keménytojásokat, és darált dióval megszórjuk. Lehűtjük, majd tálaljuk.