A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gulyásleves

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 08. - Házi praktikák

      50 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, bors, só, köménymag, zöldpetrezselyem, 2 dl vörös bor.

Egy kevés zsírban megpárolunk egy-két fej apróra vágott vöröshagymát, meghintjük egy kanál pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel. Rátesszük a jól megmosott, és kockára vágott marha- vagy sertéshúst, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A gulyáshúst lassan pároljuk! Időnként bort öntsünk alá. Amikor a hús puhulni kezd, zsírjára pirítjuk, beleteszünk néhány felkockázott krumplit, egy megtisztított zöldpaprikát és egy hámozott paradicsomot. Fűszerezzük borssal, köménymaggal, petrezselyemmel. Majd annyi forró vizet öntünk rá, amennyi levest szeretnénk készíteni. Addig forraljuk, amíg a hús is, a burgonya is meg nem puhult.Tálalás előtt csipetkét főzünk a levesbe. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

gulyasleves2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7016682976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása