50 dkg sertés comb, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, sárgarépa, gyökér, zeller, 40 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 1 db uborka, 3 db krumpli, 3 gerezd fokhagyma, 25 dkg rizs, 2 dl tejföl.
A sertéshúst kockára vágjuk, forró zsírban megpirítjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzákeverjük a húst, megsózzuk, borssal meghintjük, lefedve rövid lében kb. 25 percig pároljuk. Közben beletesszük a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket. Amikor már a hús és a zöldségfélék is jól megpuhultak, akkor hozzáadjuk a vastag karikákra vágott krumplit, a leszeletelt zöldpaprikákat, a negyedelt paradicsomokat, végül a vékonyra vágott hámozatlan uborkát, valamint az előfőzött rizst. Ízlés szerint meghámozott, karikákra vágott padlizsánt is tehetünk az ételbe. Az egészet addig főzzük, amíg a krumpli és a rizs is megpuhul. Ezután lefedjük, és a sütőben készre pároljuk.Tálalásnál a tetejét megöntözhetjük tejföllel, díszíthetjük zöldpaprikával, nyers paradicsommal. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)