A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gyuvecs

Tgy recept

2021. szeptember 08. - Házi praktikák

      50 dkg sertés comb, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, bors, sárgarépa, gyökér, zeller, 40 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 1 db uborka, 3 db krumpli, 3 gerezd fokhagyma, 25 dkg rizs, 2 dl tejföl.

 A sertéshúst kockára vágjuk, forró zsírban megpirítjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzákeverjük a húst, megsózzuk, borssal meghintjük, lefedve rövid lében kb. 25 percig pároljuk. Közben beletesszük a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket. Amikor már a hús és a zöldségfélék is jól megpuhultak, akkor hozzáadjuk a vastag karikákra vágott krumplit, a leszeletelt zöldpaprikákat, a negyedelt paradicsomokat, végül a vékonyra vágott hámozatlan uborkát, valamint az előfőzött rizst. Ízlés szerint meghámozott, karikákra vágott padlizsánt is tehetünk az ételbe. Az egészet addig főzzük, amíg a krumpli és a rizs is megpuhul. Ezután lefedjük, és a sütőben készre pároljuk.Tálalásnál a tetejét megöntözhetjük tejföllel, díszíthetjük zöldpaprikával, nyers paradicsommal. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

gyuvecs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5716683478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása