A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Hagymaleves

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 10. - Házi praktikák

      3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, pirospaprika, liszt, 1 liter húsleves, kömény.

A hazai hagymafélék nagy előnye, hogy az év minden szakában elérhető, és bármikor jó ételek készülhetnek belőle. Igazi hagymaleves csak hús vagy csont lével készíthető! A vöröshagymát karikákra vágjuk, majd beletesszük a forró zsírba, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük. Ha színt szeretnénk elérni, pirospaprikát is keverhetünk bele. Meghintjük liszttel, rövid ideig azzal is pirítjuk, feleresztjük húslevessel, felforraljuk, és addig főzzük, amíg enyhén besűrűsödik.

Sajtos pirítós kenyérrel tálaljuk. De megpirított cipóban is asztalra tehetjük a levest. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

hagymaleves2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2916685076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása