3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, pirospaprika, liszt, 1 liter húsleves, kömény.
A hazai hagymafélék nagy előnye, hogy az év minden szakában elérhető, és bármikor jó ételek készülhetnek belőle. Igazi hagymaleves csak hús vagy csont lével készíthető! A vöröshagymát karikákra vágjuk, majd beletesszük a forró zsírba, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük. Ha színt szeretnénk elérni, pirospaprikát is keverhetünk bele. Meghintjük liszttel, rövid ideig azzal is pirítjuk, feleresztjük húslevessel, felforraljuk, és addig főzzük, amíg enyhén besűrűsödik.
Sajtos pirítós kenyérrel tálaljuk. De megpirított cipóban is asztalra tehetjük a levest. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)