80 dkg pontyszelet, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 4 db zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 2 dl tejföl, 1,2 kg burgonya, pirospaprika, olaj, só.
Az apró kockára vágott füstölt szalonnát a zsíron kisütjük, majd a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük. A megsózott halszeleteket a szalonnás zsíron kisütjük és félretesszük. A maradék zsíron üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és hozzáadjuk a vastagabb karikákra vágott zöldpaprikát. Rövid ideig pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával és beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, összeforgatjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt negyedórán át pároljuk, majd beletesszük az elősütött halszeleteket és még pár percig együtt pároljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)