A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Halszeletek rácosan

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 11. - Házi praktikák

      80 dkg pontyszelet, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 4 db zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 2 dl tejföl, 1,2 kg burgonya, pirospaprika, olaj, só.

Az apró kockára vágott füstölt szalonnát a zsíron kisüt­jük, majd a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük. A megsózott halszeleteket a szalonnás zsíron kisütjük és félretesszük. A maradék zsíron üvegesre pirítjuk a finomra vágott vörös­hagymát és hozzáadjuk a vastagabb karikákra vágott zöldpapri­kát. Rövid ideig pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával és beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, össze­forgatjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt negyedórán át pároljuk, majd beletesszük az elősütött halszeleteket és még pár percig együtt pároljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

halszeletek_racosan_15.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3116685906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása