A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Olívás paradicsomsaláta

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 27. - Házi praktikák

      60 dkg paradicsom,, 2 fej vöröshagyma, só, ecet, bors, cukor, zöldpetrezselyem, olívaolaj. olívabogyó, bazsalikom, mozzarella sajt, 2 db zöldpaprika.

Az érett, kemény paradicsomokat, megmossuk, csonkjukat kivágjuk, és egy másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy héjukat lehúzhassuk. Ezután vékonyan felszeletelve szép sorban lapos tálra rakjuk.

A hagymákat megtisztítjuk, kettévágjuk és felszeleteljük. A bazsalikomot, oregánót felaprítjuk, a mozzarellát vékonyan felvágjuk, az olívabogyókat lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a keménytojást.

A lapos tálon kiterített paradicsomok közepére rakjuk a felszeletelt sajtot és a felszeletelt tojást, majd körben betakarjuk ismét paradicsommal. A tetejére tesszük a hagymát és  az olívabogyókat, meghintjük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, végül meglocsoljuk olívaolajjal. A paradicsomok közé tehetünk karikára szelt zöldpaprikát is.

olivas_paradicsom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9416701426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása