60 dkg paradicsom,, 2 fej vöröshagyma, só, ecet, bors, cukor, zöldpetrezselyem, olívaolaj. olívabogyó, bazsalikom, mozzarella sajt, 2 db zöldpaprika.
Az érett, kemény paradicsomokat, megmossuk, csonkjukat kivágjuk, és egy másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy héjukat lehúzhassuk. Ezután vékonyan felszeletelve szép sorban lapos tálra rakjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, kettévágjuk és felszeleteljük. A bazsalikomot, oregánót felaprítjuk, a mozzarellát vékonyan felvágjuk, az olívabogyókat lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a keménytojást.
A lapos tálon kiterített paradicsomok közepére rakjuk a felszeletelt sajtot és a felszeletelt tojást, majd körben betakarjuk ismét paradicsommal. A tetejére tesszük a hagymát és az olívabogyókat, meghintjük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal, végül meglocsoljuk olívaolajjal. A paradicsomok közé tehetünk karikára szelt zöldpaprikát is.