A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Párolt tarja

A világ legjobb ételei

2021. október 02. - Házi praktikák

     80 dkg sertéstarja, só, szegfűbors, zsír, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, 50 dkg apró hagyma, olívaolaj, kakukkfű, 5 dl vörösbor, 3 gerezd fokhagyma.

A szeletekre vágott tarját sóval és frissen őrölt szegfű­borssal ízesítjük, majd egy serpenyőben  man­galicazsírban megpirítjuk mindkét oldalát. Kivesszük a serpenyőből, és a maradék zsírral kikent tepsibe helyezzük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az aprított vöröshagymát és a megtisztí­tott fokhagymagerezdeket. A babérlevéllel  ízesítjük, felengedjük a vörösborral, sózzuk, és ráöntjük a tepsibe tett tarjára. Lefedjük, és a sütőben a folyadékot folyamatosan pótolva (vízzel vagy alaplével) puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, leszűrjük a szószt, leszedjük a zsírt a tetejéről. A körethez a megpucolt, egész hagy­mát a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, sózzuk, a kakukkfűvel ízesítjük, majd tepsibe szedjük. Kevés vi­zet  öntünk alá, majd betesszük a hús mellé. A sütést lehetőleg úgy időzítsünk, hogy egyszerre legyen puha a hús és a hagyma. A húst a sült hagymával és a leszűrt szósszal meglocsolva tálaljuk. Megszórhatjuk frissen vágott újhagymával.

parolt_tarja15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2116706592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása