80 dkg sertéstarja, só, szegfűbors, zsír, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, 50 dkg apró hagyma, olívaolaj, kakukkfű, 5 dl vörösbor, 3 gerezd fokhagyma.
A szeletekre vágott tarját sóval és frissen őrölt szegfűborssal ízesítjük, majd egy serpenyőben mangalicazsírban megpirítjuk mindkét oldalát. Kivesszük a serpenyőből, és a maradék zsírral kikent tepsibe helyezzük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az aprított vöröshagymát és a megtisztított fokhagymagerezdeket. A babérlevéllel ízesítjük, felengedjük a vörösborral, sózzuk, és ráöntjük a tepsibe tett tarjára. Lefedjük, és a sütőben a folyadékot folyamatosan pótolva (vízzel vagy alaplével) puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, leszűrjük a szószt, leszedjük a zsírt a tetejéről. A körethez a megpucolt, egész hagymát a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk, sózzuk, a kakukkfűvel ízesítjük, majd tepsibe szedjük. Kevés vizet öntünk alá, majd betesszük a hús mellé. A sütést lehetőleg úgy időzítsünk, hogy egyszerre legyen puha a hús és a hagyma. A húst a sült hagymával és a leszűrt szósszal meglocsolva tálaljuk. Megszórhatjuk frissen vágott újhagymával.