50 dkg cékla, 2 fej vöröshagyma, 2 db alma, 2 dl joghurt, citromlé, petrezselyemzöld, só, cukor, balzsamecet. 1 db tojás, 2 db virsli.
Jól megmossuk a céklákat s megfőzzük. Amikor kihűltek, meghámozzuk, leöblítjük, felszeleteljük és összekeverjük a joghurttal. A vöröshagymát és az almát apróra vágjuk, meglocsoljuk citromlével és sózzuk, majd hozzákeverjük a céklához és az összevágott petrezselyemhez, sózzuk. A végén belevagdossuk a megtisztított ecetes tormát. Ezután néhány karikára szeletelt keménytojással díszítjük. Aki szereti adhat hozzá felkarikázott főtt virslit is. Fogyasztás előtt néhány óráig hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják. Körítésként is tálalhatjuk mindennemű ételhez is.