A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Almás céklasaláta

Tgy recept

2021. október 03. - Házi praktikák

      50 dkg cékla, 2 fej vöröshagyma, 2 db alma, 2 dl joghurt, citromlé, petrezselyemzöld, só, cukor, balzsamecet. 1 db tojás, 2 db virsli.

Jól megmossuk a céklákat s megfőzzük. Amikor kihűltek, meghámozzuk, leöblítjük, felszeleteljük és összekeverjük a joghurttal. A vöröshagymát és az almát apróra vágjuk, meglocsoljuk citromlével és sózzuk, majd hozzákeverjük a céklához és az összevágott petrezselyemhez, sózzuk. A végén belevagdossuk a megtisztított ecetes tormát. Ezután néhány karikára szeletelt keménytojással díszítjük. Aki szereti adhat hozzá felkarikázott főtt virslit is. Fogyasztás előtt néhány óráig hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják. Körítésként is tálalhatjuk mindennemű ételhez is.

ceklasalata100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1116707156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása