A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Fűszeres sertés szűz

Tgy recept

2021. október 06. - Házi praktikák

      60 dkg sertés szűz,  őrölt római kömény,  koriandermag, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj,1 fej vöröshagyma,  fahéj, 20 dkg aszalt barack, sáfrány, 30 dkg rizs, só.

A sertés szüzet egyforma darabokra vágjuk, megfűszerezzük köménnyel, sóval, koriandermaggal és a zúzott fokhagymával, meglocsoljuk  olívaolajjal, majd egy órát hűtőben állni hagyjuk. Ezt követően nyársra tűzzük, és megsütjük. A körethez az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az  olívaolajon, hozzáadjuk a fahéjat, a feldarabolt aszalt barackot, megszórjuk sáfránnyal, majd beletesszük a rizst. Kicsit átforrósítjuk, majd felengedjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, és fedő alatt készre pároljuk. Tálaláskor a nyársakat a rizsre helyezzük.

fuszeres_sertesnyars.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5516710024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása