1 kg káposzta, 1 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 db paradicsom, 10 dkg szeletelt szalonna, 4 db csirkecomb, só, bors, finomliszt, olaj, 2 szál friss majoránna, 1 dl félszáraz fehérbor, 1 szál bazsalikom vagy petrezselyem.
A káposztát elnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, ujjnyi széles csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk. A paradicsomokat gerezdekre, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A csirkecombokat megmossuk, megtöröljük, alsó és felső combokra vágjuk. Bedörzsöljük sóval, meghintjük frissen őrölt borssal és liszttel.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húsdarabokat, félretesszük. A zsiradékba dobjuk a szalonnát, 2 perc múlva kivesszük a pörcöt, majd hozzáadjuk az újhagymát és az áttört fokhagymát, aztán beleforgatjuk a káposztát, és a lecsipkedett majoránnalevelekkel ízesítjük. Aláöntjük a bort, tetejére fektetjük az elősütött combokat, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
Levesszük az ételről a fedőt, élénk tűzön kissé elfőzzük a levét, hozzáadjuk a paradicsom kétharmadát, és 5 percig forraljuk. Mélytálba szedjük, a maradék paradicsommal és a petrezselyemmel díszítve kínáljuk. Köretként petrezselymes párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá