A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Káposztás csirkecomb

A világ legjobb ételei

2021. október 07. - Házi praktikák

      1 kg káposzta, 1 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 db paradicsom, 10 dkg  szeletelt szalonna, 4 db  csirkecomb, só, bors, finomliszt,  olaj, 2 szál friss majoránna, 1 dl félszáraz fehérbor, 1 szál bazsalikom vagy petrezselyem.

A káposztát elnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, ujjnyi széles csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát  zöldjével együtt felkarikázzuk. A paradicsomokat gerezdekre, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

 A csirkecombokat megmossuk, megtöröljük, alsó és felső combokra vágjuk. Bedörzsöljük sóval, meghintjük fris­sen őrölt borssal és liszttel.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húsda­rabokat, félretesszük. A zsiradékba dobjuk a szalonnát, 2 perc múlva kivesszük a pörcöt, majd hozzáadjuk az újhagymát és az áttört fokhagymát, aztán beleforgatjuk a káposztát, és a  le­csipkedett majoránnalevelekkel ízesítjük. Alá­öntjük a bort, tetejére fektetjük az elősütött combokat, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk.

 Levesszük az ételről a fedőt, élénk tűzön kissé elfőzzük a levét, hozzáadjuk a para­dicsom kétharmadát, és 5 percig forraljuk. Mélytálba szedjük, a maradék para­dicsommal és a petrezselyemmel díszítve kínáljuk. Köretként petrezselymes párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá

kaposztas_csirke200.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3116713574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása