A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bormártásos csirke

Tgy recept

2021. október 09. - Házi praktikák

     

4 db nagyobb csirkecomb, rozmaring (10 cm-es), 2 db citrom,  cukor, őrölt fahéj,  olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl fehérbor,  étkezési keményítő.

A csirkecombokat megmossuk, megtöröljük, fedeles tálba tesszük. A páchoz a rozmaringot  finomra vágjuk. 2 citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, elkeverjük a cukorral, a fahéjjal, az olívaolajjal, a rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkecombokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben  egy éjszakán át pácoljuk, Közben 2-3 alkalommal megforgatjuk. Áttesszük a combokat egy másik tepsibe, meglocsoljuk a páccal, aláöntünk 1 dl bort, aztán lefedjük, és  előmelegített sütőben puhára pároljuk (kb. 40 perc). Majd sütőpapírba tesszük a csirkecombokat,  visszatoljuk a sütőbe,  ropogósra sütjük.

Közben a mártáshoz  elkészítjük a pecsenyealjat, zsírtalanítjuk, hozzáadjuk a maradék  borban elkeverjük  az étkezési keményítőt, és sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Sózzuk,  frissen őrölt borssal fűszerezzük, melegen tartjuk.
A csirkecombokat tálra rendezzük, citromgerezdekkel és rozmaring ágakkal díszítjük, a bormártást pedig külön csészében kínáljuk. Petrezselymes krumpli, párolt rizs illik hozzá.

bormartasos_csirke15.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1716715490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása