4 db nagyobb csirkecomb, rozmaring (10 cm-es), 2 db citrom, cukor, őrölt fahéj, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl fehérbor, étkezési keményítő.
A csirkecombokat megmossuk, megtöröljük, fedeles tálba tesszük. A páchoz a rozmaringot finomra vágjuk. 2 citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, elkeverjük a cukorral, a fahéjjal, az olívaolajjal, a rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkecombokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben egy éjszakán át pácoljuk, Közben 2-3 alkalommal megforgatjuk. Áttesszük a combokat egy másik tepsibe, meglocsoljuk a páccal, aláöntünk 1 dl bort, aztán lefedjük, és előmelegített sütőben puhára pároljuk (kb. 40 perc). Majd sütőpapírba tesszük a csirkecombokat, visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük.
Közben a mártáshoz elkészítjük a pecsenyealjat, zsírtalanítjuk, hozzáadjuk a maradék borban elkeverjük az étkezési keményítőt, és sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, melegen tartjuk.
A csirkecombokat tálra rendezzük, citromgerezdekkel és rozmaring ágakkal díszítjük, a bormártást pedig külön csészében kínáljuk. Petrezselymes krumpli, párolt rizs illik hozzá.