25 dkg vegyes leveszöldség, csípős csalamádé, 1 szál puha füstölt (lángolt) kolbász, 2 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, finomliszt, olaj, ételízesítőpor, fűszerpaprika, paradicsompüré, kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, törött bors, cukor.
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A megtisztított zöldséget felaprítjuk, a csalamádét apróra vágjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk és karikákra vágjuk. A virslit ugyancsak felkarikázzuk. A tejfölt vizzel simára keverjük a liszttel. A kaprot finomra metéljük. A forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatesszük, összeforraljuk, majd hozzárakjuk a zöldséget. Pár percnyi pirítás után beletesszük a csalamádét. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, és kissé összeforraljuk. 1 liternyi vízzel felöntjük. A kapor kivételével beleszórjuk a fűszereket. Felforraljuk, és hozzáadjuk a kolbászkarikákat. Kis lángon 15-20 percig főzzük, ezután beletesszük a virslikarikákat és a zúzott fokhagymát. Beleöntjük a lisztes tejfölt, és cukorral Ízesítjük. Jól kiforraljuk, végül a kaporral fűszerezzük.