A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Kolbászos korhelyleves

Tgy recept

2021. október 10. - Házi praktikák

       25 dkg ve­gyes leveszöldség, csípős csalamádé,  1 szál puha füstölt (lángolt) kolbász, 2 pár virsli, 1 fej vörös­hagyma, 2 dl tejföl, finomliszt, olaj, ételízesítőpor, fűszerpaprika,  paradicsompüré, ka­por, 2 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, tö­rött bors, cukor.

  A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A megtisztított zöldséget felaprí­tjuk, a csalamádét apróra vá­gjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk és karikákra vágjuk.  A virslit ugyan­csak felkarikázzuk. A tejfölt vizzel simára keverjük a liszttel. A kaprot finomra metéljük. A forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evő­kanál vizet. A tűzre visszate­sszük, összeforraljuk, majd hoz­zárakjuk a zöldséget. Pár perc­nyi pirítás után beletesszük a csalamádét. Ezután belekeve­rjük a paradicsompürét, és kissé összeforraljuk. 1 liternyi vízzel felöntjük. A kapor kivételével be­leszórjuk a fűszereket. Felforra­ljuk, és hozzáadjuk a kolbászka­rikákat. Kis lángon 15-20 percig főzzük, ezután beletesszük a virs­likarikákat és a zúzott fokhagy­mát. Beleöntjük a lisztes tejfölt, és cukorral Ízesítjük. Jól kiforraljuk, végül a kaporral fűszerezzük.

kolbaszos_leves15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr716716570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása