20 dkg orsótészta, só, bors, olívaolaj, 2 db tojás, 10 dkg vékonyra szeletelt sonka, 10 dkg mozzarellagyöngy, 1 db piros húsú paprika, 4 szál petrezselyem, 2 szál friss majoránna, snidling, bazsalikomlevél, citromfűlevél, 10 dkg majonéz, 4 dl joghurt, csípős mustár, porcukor, citrom.
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük, tálcára terítjük, összekeverjük az olívaolajjal, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről. Fedő alatt 8 percet pihentetjük, aztán hideg vízbe merítve lehűtjük, meghámozzuk és karikákra szeljük. A sonkát vékony csíkokra tépkedjük. A mozzarellát 1 cm-es darabokra, a paprikát apróra, a leöblített zöldfűszerek leveleit finomra vágjuk.
A mártáshoz elkeverjük a majonézt a joghurttal, a mustárral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és átszűrt levével. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal illatosítjuk.
A tésztát tálba csúsztatjuk, lazán összeforgatjuk a sonkával, a mozzarellával és a tojással, végül megöntözzük a zöldfűszeres mártással. Tetejét a félretett tojáskarikákkal, a szeletelt paprikaval, valamint petrezselyemmel díszítjük, és csak az asztalnál keverjük össze. Hidegen, de nem lehűtve kínáljuk.