A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Tésztasaláta fűszermártással

A világ legjobb ételei

2021. október 11. - Házi praktikák

      20 dkg orsótészta, só, bors, olívaolaj, 2  db tojás, 10 dkg vékonyra szeletelt  sonka, 10 dkg mozzarellagyöngy, 1 db  piros húsú paprika, 4 szál petrezselyem, 2 szál friss majoránna,   snidling,  bazsalikomlevél,  citromfűlevél, 10 dkg majonéz, 4 dl joghurt,  csípős mustár,  porcukor, citrom.

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük,  tálcára terítjük, összekeverjük az olívaolajjal, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat hideg vízben feltesszük  főni, majd amint a víz felforr, lehúzzuk a tűzről. Fedő alatt  8 percet pihentetjük, aztán hideg vízbe merítve lehűtjük, meghámozzuk és karikákra szeljük. A sonkát vékony csíkokra tépkedjük. A mozzarellát 1 cm-es darabokra, a paprikát apróra, a leöblített zöldfűszerek leveleit finomra vágjuk.

A mártáshoz elkeverjük a majonézt a joghurttal, a mustárral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával és átszűrt levével. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal illatosítjuk.

A tésztát  tálba csúsztatjuk, lazán összeforgatjuk a sonkával, a mozzarellával és a tojással, végül megöntözzük a zöldfűszeres mártással. Tetejét a félretett tojáskarikákkal, a szeletelt paprikaval, valamint petrezselyemmel díszítjük, és csak az asztalnál keverjük össze. Hidegen, de nem lehűtve kínáljuk.

teszta_fuszermartassal.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9116717236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása