8 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 3 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 1 db tojás, só, bors, petrezselyem, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 db citrom, ecet, olaj, zsemlemorzsa, 2 dl csont lé vagy húslé.
A hagymát úgy tisztítjuk, hogy a szár csücske megmaradjon dísznek. Enyhén ecetes, sós vizet forralunk, a babérlevelet és a hagymát belerakva pár percig főzzük. Ha megfőtt, szűrőlapáttal hideg vízbe rakjuk, majd lecsöpögtetjük. Amikor kihűltek, a csúcs felől egy kis részt egyenletesen levágunk, a belsejét alaposan kikaparjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A füstölt szalonnát kis kockákra aprítjuk és kisütjük. A hagymát és a petrezselymet megfuttatjuk rajta, a párolt, aprított fokhagymát is hozzáadjuk. Pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a húst, megsózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük. Bedolgozzuk a nyers tojást. A tömörségét zsemlemorzsával beállítjuk. A hagymákat megtöltjük a tölteléket. A kalapokat rátesszük, és egy olajozott tepsibe egymás mellé rakjuk. A húslevet és a bort a hagymák alá öntjük. Közepesen meleg sütőben sütjük.