A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Angol töltött hagyma (x)

A világ legjobb ételei/retró

2021. december 17. - Házi praktikák

8 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 3 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, 1 db tojás, só, bors, petrezselyem, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 db citrom, ecet, olaj, zsemlemorzsa, 2 dl csont lé vagy húslé.
A hagymát úgy tisztítjuk, hogy a szár csücske megmaradjon dísznek. Enyhén ecetes, sós vizet forralunk, a babérlevelet és a hagymát belerakva pár percig főzzük. Ha megfőtt, szűrőlapáttal hideg vízbe rakjuk, majd lecsöpögtetjük. Amikor kihűltek, a csúcs felől egy kis részt egyenletesen levágunk, a belsejét alaposan kikaparjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A füstölt szalonnát kis kockákra aprítjuk és kisütjük. A hagymát és a petrezselymet megfuttatjuk rajta, a párolt, aprított fokhagymát is hozzáadjuk. Pár percig pirítjuk, majd belekeverjük a húst, megsózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük. Bedolgozzuk a nyers tojást. A tömörségét zsemlemorzsával beállítjuk. A hagymákat megtöltjük a tölteléket. A kalapokat rátesszük, és egy olajozott tepsibe egymás mellé rakjuk. A húslevet és a bort a hagymák alá öntjük. Közepesen meleg sütőben sütjük.

angol_hagyma.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4716786024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása