A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Firenzei fogasfilé

A világ legjobb ételei

2022. január 21. - Házi praktikák

6 szelet fogasfilé, 50 dkg friss paraj, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg sajt, só, szerecsendió, liszt, besamelmártás.
A fogas filét sós vízben megpároljuk. Zsírral vagy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. Friss parajt (fagyasztott is jó) megforrósított vajon megpároljuk, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
A vajat vagy margarint lábosban megolvasztjuk, meghintjük liszttel és megpirítjuk. Felöntjük tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval és más fűszerrel ízesítjük.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojássárgáját.
A halszeletek közepére egy-egy kanálnyi parajt teszünk és leöntjük besamelmártással. Tetejére sajtot reszelünk. Forró sütőben pirosra sütjük.
Tört burgonyával tálaljuk. A 17 ezres gyűjteményből.

firenzei_fogasfile_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr416820434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása