6 szelet fogasfilé, 50 dkg friss paraj, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg sajt, só, szerecsendió, liszt, besamelmártás.
A fogas filét sós vízben megpároljuk. Zsírral vagy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük. Friss parajt (fagyasztott is jó) megforrósított vajon megpároljuk, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
A vajat vagy margarint lábosban megolvasztjuk, meghintjük liszttel és megpirítjuk. Felöntjük tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval és más fűszerrel ízesítjük.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojássárgáját.
A halszeletek közepére egy-egy kanálnyi parajt teszünk és leöntjük besamelmártással. Tetejére sajtot reszelünk. Forró sütőben pirosra sütjük.
Tört burgonyával tálaljuk. A 17 ezres gyűjteményből.