4 db padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, kakukkfű, 10 dkg főtt rizs, petrezselyem, bors, só, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl húsleves, 2 db tojás.
A padlizsánt megmossuk, mindkét végét levágjuk, megtöröljük, kettészeljük, kikaparjuk, de úgy, hogy a héja szilárd maradjon. A kiszedett padlizsánt is apróra vágjuk. Közben a finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott, felszeletelt paprikát, a megpárolt rizst, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk kakukkfűvel, petrezselyemmel. A masszába keverünk két tojást, hozzáadjuk a padlizsán kiszedett részét, összekeverjük. A keverékkel megtöltjük a kivájt padlizsánokat, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. Megszórjuk reszelt sajttal, ráöntjük a húslevest, és 25 percig sütjük. Tálban főtt rizzsel tálaljuk. A 17 ezres gyűjteményből.