A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Afrikai padlizsán (dél-afrikai)

Tgy recept

2022. január 22. - Házi praktikák


   

4 db padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika,     kakukkfű, 10 dkg főtt rizs, petrezselyem, bors, só, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl húsleves, 2 db tojás.

A padlizsánt megmossuk, mindkét végét levágjuk, megtöröljük, kettészeljük, kikaparjuk, de úgy, hogy a héja szilárd maradjon. A kiszedett padlizsánt is apróra vágjuk. Közben a finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott, felszeletelt paprikát, a megpárolt rizst, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk kakukkfűvel, petrezselyemmel. A masszába keverünk két tojást, hozzáadjuk a padlizsán  kiszedett részét, összekeverjük. A keverékkel megtöltjük a kivájt padlizsánokat, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. Megszórjuk reszelt sajttal, ráöntjük a húslevest, és 25 percig sütjük. Tálban főtt rizzsel tálaljuk. A 17 ezres gyűjteményből.

afrikai_padlizsan.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2116821278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása