A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Norvég pácolt lazac

A világ legjobb ételei/retró

2022. január 23. - Házi praktikák

150 dkg pikkelyezett lazac, kapor, só, kapor, cukor, bors, 1 evőkanál mustár, 6 db tojás sárgája, kevés ecet, 1 db narancs.
Először elkészítjük a pácot: a sót, a cukrot, a borsot és a finomra vágott kaprot. A narancs resztl héját tálba tesszük, majd az egészet jól elkeverjük. Ezután a félbevágott konyhakész lazacokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd a azacok egyik felét bőrével lefelé tálra fektetjük, és majdnem légmentesen bekenjük a páccal. A lazac másik felét a bőrével felfelé ráhelyezzük. Fóliával szorosan becsomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Érleljük egy napig. Közben a halat egyszer-kétszer forgatjuk.
A lazacot másnap kivesszük a pácból, egy késsel lekapargatjuk róla a megmaradt sós, cukros bevonatot, majd hideg víz alatt lemossuk, szárazra töröljük. Deszkán átlósan vékony szeletekre szeljük. Közben elkészített mártással (mustárból, sóból, ecetből, cukorból, tojássárgájából és olajból) tálaljuk. Pirítóst és salátát adunk hozzá. A 17 ezres receptgyűjteményből.

norveg_lazac.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6316821888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása