A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bajor hagymás galuska

Tgy recept

2022. január 25. - Házi praktikák


2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só bors, 10 dkg sajt, petrezselyem, 1 db paradicsom, 40 dkg liszt, 15 dkg sajt.
Nagyobb serpenyőben forró olajon aranybarnára pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a póréhagymát, és az áttört fokhagymát. Meghintjük borssal és sóval. Fedő alatt, mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk.
Elkészítjük a galuska tésztát. A forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Amint a galuskák a vízszínére emelkednek, leszűrjük, lecsöpögtetjük róluk a vizet, és azonnal hagymás zsiradékba forgatjuk. Lazán hozzákeverjük a sajt felét, végül sütőedénybe tesszük. Tetejét megszórjuk sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, felszeletelt paradicsommal díszítjük.
Forrón tálaljuk.

bajor_hagymas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2316823702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása