A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Algériai garnélarák

A világ legjobb ételei/retró

2022. január 26. - Házi praktikák

30 dkg rák, 3 gerezd fokhagyma, olaj, 2 dl fehér bor só, gyömbér, 2 dl húsleves, keményítő, csiliszósz.

Távolítsuk el a rák belét. Tisztítsuk le, mossuk és szárítsuk meg. Készítsük el a pácot (bor, só, gyömbér, keményítő, szezámolaj), keverjük bele a rákot. Hagyjuk állni legalább egy óra hosszat. Azután olajban kevergetve pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a rákot, addig pirítsuk, míg rózsaszínűvé válik. Öntsük rá az előre összekevert mártást (húslé, keményítő, osztrigamártás, fűszerek), forraljuk fel és tálaljuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.

garnelarak_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1616824582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása