50 dkg krumpli, olívaolaj, só, citromlé, 1 szál sárgarépa, 1 db savanyú uborka, petrezselyem, kapor, céklalé, 2dl alaplé, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, 1 db paradicsom. 1 fej vöröshagyma, pár db parajlevél.
A héjába főtt krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, ráöntjük az olívaolajat és a citromlevet, sózzuk. Ezután a felaprított, hagymát, sárgarépát, savanyított uborkát, petrezselymet, kaprot hozzáadjuk a burgonyához. Egy kevés céklalevet és húslevest is ráöntünk. A tetejére ütjük a tojás sárgáját. Felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomot, felcsíkozzuk a paréj leveleit. Végül az egészet jól elkeverjük. Azonnal kínálhatjuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.