A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Amerikai kagylóleves

Tgy recept

2021. augusztus 14. - Házi praktikák

50 dkg kagyló , 3 fej vöröshagyma, 2 db krumpli, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, zöldpetrezselyem, bazsalikom, tárkony, rozmaring, 1 liter húsleves, őrölt bors, liszt, 2 dl tejszín, 2 dl fehér bor.

A főzés előtt jó fél órával áztassuk be a kagylót egy kevés langyos vízbe, majd pároljuk a saját levében. Adjunk hozzá egy kis fehérbort. Kevés olajon futtassuk meg a szalonnát, amíg kiolvad a zsírja és kicsit meg nem pirul. (csak piros legyen). Vegyük ki a serpenyőből és rerakjuk félre. A visszamaradt zsírban megpuhítjuk a hagymát, a fokhagymát és a zöldfűszereket, meghintjük liszttel, felöntjük a levessel, és beletesszük a kagyló levét, majd belefőzzük a krumplit. Levéve a tűzről az egészet turmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt és hozzátesszük a megsült szalonnát és a kagylót. Elkeverjük és egy fél órát pihentetjük, hogy összeérjenek benne az ízek. A 17 ezres receptgyűjteméníből.

amerikai_kagyloleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8416659218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása