A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bajor káposzta

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 14. - Házi praktikák

1 kg fehérkáposzta, 4 szál kis kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, bors, só, ecet, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, őrölt köménymag, 5 dl húsleves, 2 dl fehérbor.

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, pirosra sütjük, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott nyers káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal. Babérlevelet is tehetünk hozzá. Fél liter húslevest öntünk a káposztára, lefedjük, lassan pároljuk. Fehérborral ízesítjük. Amikor a káposzta már majdnem megpuhult, tetejére tesszük a kolbászokat. Az egészet betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a káposzta leve, majdnem elfő, a kolbászok pedig pirosra sültek. Kolbász nélkül sertéssültekhez, grillezett húsokhoz is adhatjuk. (A 17 ezres receptgyűjteményből.

bajor_kaposzta_kolbasz.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8416659294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása