1 kg fehérkáposzta, 4 szál kis kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, bors, só, ecet, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, őrölt köménymag, 5 dl húsleves, 2 dl fehérbor.
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, pirosra sütjük, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott nyers káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal. Babérlevelet is tehetünk hozzá. Fél liter húslevest öntünk a káposztára, lefedjük, lassan pároljuk. Fehérborral ízesítjük. Amikor a káposzta már majdnem megpuhult, tetejére tesszük a kolbászokat. Az egészet betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a káposzta leve, majdnem elfő, a kolbászok pedig pirosra sültek. Kolbász nélkül sertéssültekhez, grillezett húsokhoz is adhatjuk. (A 17 ezres receptgyűjteményből.