A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Barackos gombóc x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 16. - Házi praktikák

       1 kg burgonya, 20 dkg liszt, 1 db tojás, 10 dkg zsír, 15 dkg zsemlemorzsa, só, 25 dkg tisztított sárgabarack, 15 dkg porcukor, őrölt fahéj.

A burgonyát feltesszük főzni héjában, majd meghámozzuk és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, majd a liszt és tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle.

Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 10 cm nagyra vágjuk. Minden kocka közepébe egy fél szem vagy egy egész kisebb szem barackot helyezünk mag nélkül. A barackok közepére egy mokkáskanál fahéjjal ízesített porcukrot teszünk, széleit ráhajtva gombóccá formáljuk, enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben zsíron megpirítjuk a zsemlemorzsát és a kifőtt lecsöpögtetett gombócokat megforgatjuk benne. Tálra helyezve porcukorral megszórva melegen tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c.könyvből).

barackos_gomboc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1216661426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása