50 dkg marhacomb, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, zeller, 2 liter marhahúsleves, só, bors, petrezselyemzöld, tárkony, kapor, babérlevél, 1 fej gomba.
A marhahúsból tenyérnyi szeleteket vágunk, puhára kiverjük. Serpenyőbe olajat öntünk, felforrósítjuk, a hússzeleteket beletesszük, felöntjük vörösborral, és barnára sütjük. Amikor már teljesen megbarnult, ráöntjük a húslevest, megfűszerezzük, hozzáadjuk a felszeletelt erdei gombát, majd tovább főzzük. Közben apróra vágott leveszöldséget vágunk bele.
Ha a hús és a zöldség megpuhult, levesszük a tűzről, leszedjük a zsírt, hagyjuk ülepedni. Ha magyarosan készítjük, berántjuk vagy habarjuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.