A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bársonyos mártástás

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 18. - Házi praktikák

      5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 4 dl csontlé, 2 dl húsleves, só

Készítési módja megegyezik a besamel mártáséval. A tej helyett viszont csontlevet és húslevet használunk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet és felengedjük csontlével és húslével, majd simára keverjük. Lefedve  néhány percet főzzük. Közben sózzuk.

A bársonyos mártást jól használhatjuk a bormártás elkészítésénél. Az alapmártáshoz keverjük  a bort, a tejszínt és a tojássárgáját, majd ízesítjük. A meleg tojásételekhez, halakhoz kiváló. barsony_martas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr416663574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása