A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bazsalikom

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 18. - Házi praktikák

Fűszerezhetünk vele frissen és szárított formában. Adagolásakor azonban  legyünk mértéktartóak, túladagolással elronthatjuk ételeinket. A szárított növényből elegendő egy mokkáskanálnyit adni az ételhez. A friss levelekből 2-3 darabot használjunk.Ne főzzük hosszú ideig, mert az értékes ízanyag elillan belőle. Levesek, főzelékek, szószok, pácok, mártások, valamint húsok, halételek ízesítője. Az ecetes és vizes uborkának is remek ízt ad. Jól használhatjuk bizonyos szagok tompítására vagy teljes eltüntetésére is. A morzsolt fűszert jól záródó edényben tároljuk. A fénytől óvjuk, mivel hatására elveszti színét, és aromája is csökken.

 Bazsalikomot lakásban is nevelhetünk. Cserépben és ládában egyaránt jól fejlődik. A kertbe csak a májusi fagyok után ültessük ki. Rendszeresen öntözzük. A 17 ezres receptgyűjteményből.

bazsalikom2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6716663584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása