A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Belga malacragu x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 19. - Házi praktikák

      1 kg malachús, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, 5 dl sör, zöldség, 1 szelet kenyér, ribizke dzsem, mustár, zellerlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, majoránna, kukoricaliszt.

A malachúst felkockázzuk, és serpenyőben forró vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfüvet, babérlevelet és a rozmaringot is beletesszük, megpuhítjuk, majd felöntjük sörrel.

A megpucolt, kockára vágott zöldséget is hozzáadjuk a félig főtt húshoz. Belekeverjük a felmorzsolt kenyeret, a ribiszkedzsemet és a mustárt. Lefedjük, és kis lángon tovább puhítjuk.

Ha már puha, hozzáadhatjuk a szárzellert, illetve a paprikát, paradicsomot.  Az étel pikáns ízét majoránnával, mustárral fokozhatjuk. Ha szükséges, kukoricaliszttel sűrítjük.

Apró főtt krumplit, rizst és almakompótot kínálhatunk hozzá. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

belga_malacragu100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr116664726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása