A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bolognai lasagna

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 20. - Házi praktikák

20 dkg darált sertéshús, olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa és gyökér, 1 db zeller, 3 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, rozmaring, liszt, 4 dl tej, 5 dkg parmezán sajt, vaj, só bors.

A megtisztított és apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük, majd a darált húst belekeverjük, és erős tűzön kissé megsütjük, belereszeljük a zellert  és a répákat. Belevagdalunk két gerezd fokhagymát is. Erős lángon tovább főzzük, utána felöntjük paradicsomlével. Sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal ízesítjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük, és pároljuk. Hogy ne égjen le, megkeverjük. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, majd egy konyharuhára szétterítjük. Besamelmártást készítünk, sóval, reszelt szerecsendióval és sajttal ízesítjük. Egy tepsi aljára egy sor tésztát terítünk, rátesszük a húsos töltelék felét, majd megint tészta következik, amit a besamelmártás felével megkenünk. Erre újból tésztasor kerül, rá a maradék húsos töltelék. A végén tésztával befedjük, és ráöntjük a megmaradt mártást. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

 bolognai_lasagna.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5816665582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása