20 dkg darált sertéshús, olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa és gyökér, 1 db zeller, 3 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, rozmaring, liszt, 4 dl tej, 5 dkg parmezán sajt, vaj, só bors.
A megtisztított és apróra vágott hagymát zsíron megdinszteljük, majd a darált húst belekeverjük, és erős tűzön kissé megsütjük, belereszeljük a zellert és a répákat. Belevagdalunk két gerezd fokhagymát is. Erős lángon tovább főzzük, utána felöntjük paradicsomlével. Sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal ízesítjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük, és pároljuk. Hogy ne égjen le, megkeverjük. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, majd egy konyharuhára szétterítjük. Besamelmártást készítünk, sóval, reszelt szerecsendióval és sajttal ízesítjük. Egy tepsi aljára egy sor tésztát terítünk, rátesszük a húsos töltelék felét, majd megint tészta következik, amit a besamelmártás felével megkenünk. Erre újból tésztasor kerül, rá a maradék húsos töltelék. A végén tésztával befedjük, és ráöntjük a megmaradt mártást. A forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)