A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Boros töltött csirke x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 21. - Házi praktikák

      2 kg bontott csirke, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 db keménytojás, 25 dkg csirkemáj, 10 dkg száraz juhsajt, zsemlemorzsa, fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, tárkony, bazsalikomlevél, petrezselyem zöldje.

 A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A vajat megolvasztjuk, a meghámozott, finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta, összekeverjük az apróra vágott keménytojással és a csirkemájjal, a megreszelt sajttal és a zsemlemorzsával, hozzáadjuk a bor­sot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, és meglocsoljuk egy deci borral. Ezzel a jól össze­gyúrt masszával megtöltjük a csirke hasüregét, és hústűvel összekötözzük vagy fogvájóval összetűzzük.

A csirkét nagy tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a maradék bort, megszórjuk a fűszerekkel, és le­födve, mérsékelt tűzön, pu­hára pároljuk. A tálaláshoz feldaraboljuk, min­den adagra öntünk egy evőkanálnyit a boros pecsenyeléből (amit liszttel sűríthetünk, tejszín­nel lágyíthatunk, finomíthatunk). Metélt tésztával és fejes salátával tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).

boros_toltott_csirke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5316666326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása