2 kg bontott csirke, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 db keménytojás, 25 dkg csirkemáj, 10 dkg száraz juhsajt, zsemlemorzsa, fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, tárkony, bazsalikomlevél, petrezselyem zöldje.
A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A vajat megolvasztjuk, a meghámozott, finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta, összekeverjük az apróra vágott keménytojással és a csirkemájjal, a megreszelt sajttal és a zsemlemorzsával, hozzáadjuk a borsot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, és meglocsoljuk egy deci borral. Ezzel a jól összegyúrt masszával megtöltjük a csirke hasüregét, és hústűvel összekötözzük vagy fogvájóval összetűzzük.
A csirkét nagy tűzálló edénybe tesszük, ráöntjük a maradék bort, megszórjuk a fűszerekkel, és lefödve, mérsékelt tűzön, puhára pároljuk. A tálaláshoz feldaraboljuk, minden adagra öntünk egy evőkanálnyit a boros pecsenyeléből (amit liszttel sűríthetünk, tejszínnel lágyíthatunk, finomíthatunk). Metélt tésztával és fejes salátával tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).