A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Császármorzsa x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 24. - Házi praktikák

       4 db tojás, porcukor, vanília, 20 dkg liszt, 2 dl tej, 4 db tojás, zsír, mazsola, 1 dl fehérbor, vaj, cukor.

  A tojás sárgáját elkeverjük cukorral, vaníliával, fél citrom levével, reszelt citromhéjjal és kevés sóval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és tejjel, liszttel együtt belekeverjük a masszába. A serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, beleöntjük a masszát. Előbb a tűzhelyen, állandóan keverve, majd a forró sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben lapáttal többször nyúljunk alá, hogy ne égjen le. Amikor már kemény, a tésztát villával törjük össze és pár percig tovább pirítjuk. Borban áztatott mazsolát is beletehetünk.

Ha teljesen megsült, öntsük az egészet egy tálba, a megmosott, megszárított mazsolát keverjük bele. Cukorral szórjuk meg, reszelt citromhéjat tegyünk rát. Hígított gyümölcsízzel tálaljuk.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

csaszarmorzsa15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8716668850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása