4 db tojás, porcukor, vanília, 20 dkg liszt, 2 dl tej, 4 db tojás, zsír, mazsola, 1 dl fehérbor, vaj, cukor.
A tojás sárgáját elkeverjük cukorral, vaníliával, fél citrom levével, reszelt citromhéjjal és kevés sóval. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és tejjel, liszttel együtt belekeverjük a masszába. A serpenyőben a zsírt felforrósítjuk, beleöntjük a masszát. Előbb a tűzhelyen, állandóan keverve, majd a forró sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben lapáttal többször nyúljunk alá, hogy ne égjen le. Amikor már kemény, a tésztát villával törjük össze és pár percig tovább pirítjuk. Borban áztatott mazsolát is beletehetünk.
Ha teljesen megsült, öntsük az egészet egy tálba, a megmosott, megszárított mazsolát keverjük bele. Cukorral szórjuk meg, reszelt citromhéjat tegyünk rát. Hígított gyümölcsízzel tálaljuk.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)