A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Csigapörkölt

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 24. - Házi praktikák

      30 db éti csiga, 2 fej vöröshagyma, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl vörösbor, pirospaprika, zsír, 2 db paradicsom.

Csak a nagyobb, élő csigák alkalmasak étkezésre. Májusban és júniusban gyűjtsük őket. Ha kellő mennyiségben összegyűjtöttük, ne dolgozzuk fel mindjárt, néhány napig tároljuk, hogy béltartalmuk kiürüljön. Mielőtt forró vízbe dobjuk őket, mindegyiket ellenőrizzük, ha rossz szagú, dobjuk ki. Súlyos mérgezést okozhat. Ha leforrázás után az állatok kibújtak, távolítsuk el a házukból, majd dolgozzuk fel, vágjuk le a farkukat, a fejüket, a megmaradt részt pedig daraboljuk fel, és alaposan mossuk meg, azután tegyük sós vízbe. Közben megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, és zsírban üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a csigadarabokat, megszórjuk borssal, majoránnával pirospaprikával, ráöntjük a bort, és ha kell vizet is adunk hozzá, hogy ellepje. Tegyünk bele vágott paradicsomot, szeletelt paprikát. Lassú tűzön főzzük. Néha keverjük meg. Arra is vigyázzunk, hogy a végén a pörkölt ne legyen túl sűrű. Galuskával kínáljuk.

csigaporkolt150.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5616668878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása