A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Csirkepaprikás

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 26. - Házi praktikák

A magyar konyha egyik legnépszerűbb étele. Legalább 200 éve ismert.

1 db kisebb csirke, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, bors, kömény, 2 dl tejföl.

A felhevített zsíron a felaprított hagymát aranysárgára sütjük, rátesszük a megtisztított, feldarabolt csirkehúst és körbepirítjuk. Megszórjuk őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal és pirospaprikával, elkeverjük, aztán feleresztjük egy kevés vízzel. Beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, megsózzuk, és az elpárolgó vizet pótolva fedő alatt puhára pároljuk. Vigyázzunk: csak annyi víz legyen alatta, hogy oda ne égjen az étel. Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a liszttel elhabart tejfölt, és még 10 percig főzzük.Galuskával vagy tésztával tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

csirkepaprikas_100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr216671000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása