A magyar konyha egyik legnépszerűbb étele. Legalább 200 éve ismert.
1 db kisebb csirke, 5 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, bors, kömény, 2 dl tejföl.
A felhevített zsíron a felaprított hagymát aranysárgára sütjük, rátesszük a megtisztított, feldarabolt csirkehúst és körbepirítjuk. Megszórjuk őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal és pirospaprikával, elkeverjük, aztán feleresztjük egy kevés vízzel. Beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, megsózzuk, és az elpárolgó vizet pótolva fedő alatt puhára pároljuk. Vigyázzunk: csak annyi víz legyen alatta, hogy oda ne égjen az étel. Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a liszttel elhabart tejfölt, és még 10 percig főzzük.Galuskával vagy tésztával tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)