1 kg csuka, 6 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó, liszt, 2 dl tejföl,1 db zöldpaprika 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só.
A megtisztított csukát nagyobb kockákra összevágjuk. Zsíron finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a halhúst és az összezúzott fokhagymát.
Ha van halalaplé, azzal engedjük fel. Sózzuk, és beletesszük a lecsót (zöldpaprikát, paradicsomot). Amikor a halhús megpuhul, kiszedjük, tálalásig félretesszük. A levet tejfölös habarással sűrítjük, majd átszűrjük.
Tálaláskor a halhúst a mártással bevonjuk, tejföllel, karikára vágott paradicsommal, paprikával díszítjük. Köretként galuskát adunk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)