A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Csukapaprikás x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 26. - Házi praktikák

1 kg csuka, 6 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, lecsó, liszt, 2 dl tejföl,1 db zöldpaprika 1 db paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só.

A megtisztított csukát nagyobb kockákra összevágjuk. Zsíron finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a halhúst és az összezúzott fokhagymát.

Ha van halalaplé, azzal engedjük fel. Sózzuk, és beletesszük a lecsót (zöldpaprikát, paradicsomot). Amikor a halhús megpuhul, kiszedjük, tálalásig félretesszük. A levet tejfölös habarással sűrítjük, majd átszűrjük.

Tálaláskor a halhúst a mártással bevonjuk, tejföllel, karikára vágott paradicsommal, paprikával díszítjük. Köretként galuskát adunk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

csukapaprikas_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4316671016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása