A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Debreceni tokány

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 27. - Házi praktikák

      80 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír, 2 dl vörös bor, 2 dl vörös bor.

 A húst kis darabokra felszeleteljük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üveges­re pirítjuk. Hozzátesszük a felaprított vörös hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük pirospap­rikával, kevés vízzel felenged­jük, hozzátesszük a húst, a zúzott fokhagymát, megsóz­zuk, jól összekeverjük, és fedő­vel letakarva, lassú főzéssel zsír­jára pirítjuk. Időnként megke­verjük, s ha kell, kevés vizet vagy bort ön­tünk alá és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrece­nit, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet puhára pároljuk. A legjobb hozzá a törtkrumpli, tarhonya vagy rizs. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).

debreceni_tokany15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5216672130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása