80 dkg marhahús, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 3 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír, 2 dl vörös bor, 2 dl vörös bor.
A húst kis darabokra felszeleteljük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felaprított vörös hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, a zúzott fokhagymát, megsózzuk, jól összekeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk. Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet vagy bort öntünk alá és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet puhára pároljuk. A legjobb hozzá a törtkrumpli, tarhonya vagy rizs. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).