A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Dödölle

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 27. - Házi praktikák

       1 kg krumpli, 10 dkg liszt, 30 dkg vöröshagyma, zsír, só, 2 dl tejföl, savanyúság.

A megtisztított krumplit kisebb darabokra, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. (A krumpli leve felhasználható köménymagos levesnek, to­jáslevesnek, gulyásnak.) Az áttört krumplit kissé meg­sózzuk, összekeverjük a liszt­tel és jól eldolgozzuk. A masszából evőkanállal galuskákat szaggatunk egy kiolajozott tálba, meghintjük a hagymával, sütőben még kissé átsütjük és melegen, esetleg tejföllel, savanyúság­gal tálaljuk. Adhatunk mellé sült húst, resztelt májat. Ki­adós, finom, olcsó. Felhasználható önálló ételként és köretként is fogyasztható. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

dodolle_krumpli.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8916672148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása