A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Elzászi kacsasült

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 28. - Házi praktikák

      1 db 2 kilós kacsa, 20 dkg virsli, 50 dkg savanyú káposzta, 20 dkg alma, 1 fej vöröshagyma, só, egészbors, babérlevél.

Abban különös, hogy az almán kívül sok káposztával, hagymával és virslivel készül. A megtisztított kacsáról az aprólékokat levágjuk. A belsőségeket eltávolítjuk. Kívül-belül besózzuk. A hasüreget megtöltjük a felaprított vöröshagymával. A kacsát tepsibe helyezzük, és körülrakjuk almaszeletekkel, hagymakarikákkal és karikára vágott virslivel, savanyú káposztával. Őrölt babérlevéllel és egész borssal ízesítjük. Lefedjük, és a sütőbe toljuk, közepes lángon puhára pároljuk. Feldarabolva tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből) x

elszaszi_kacsa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8916673064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása