A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Erdélyi fatányéros

Tgy recept

2021. augusztus 29. - Házi praktikák

20 dkg sertéskaraj, 20 dkg borjúcomb, 16 dkg bélszín, 20 dkg füstölt szalonna, 30 dkg savanyú káposzta, pirospaprika, bors, só, zsír vagy olaj, liszt, sült krumpli.

Az igazi erdélyi fatányéros mindig háromféle húsból készül: sertésből, marhából, borjúból. Körítése pedig a savanyú káposzta, az ecetes paprika, és az ecetes dinnye. A világ egyik legismertebb étele. A karajból, a combból és a bélszínből 2-2 két szeletet levágjunk, kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát vagdaljuk be, és ropogósra sütjük, majd a meglévő zsírban pirosra pirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát. Szebben sül a hús, ha előtte megszórjuk egy kevés liszttel is. Előkészítjük a fatálat, közepére helyezzük a sült krumplit, és rátesszük a hússzeleteket. Betakarjuk a pirospaprikába mártott sült szalonnával. A tál peremére kerülnek a saláták, a savanyúságok.  A tálalás legyen mindig látványos. A 17 ezres receptgyűjteményből. 

zsivany_kep_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6216673810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása