50 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, csombor, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, olaj, só, bors, köménymag, kapor, liszt, 2 dl tejföl, 60 dkg savanyú káposzta.
A sertéslapockát kockára vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és forró olajon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét (vagy nyers paradicsomot). Ráöntünk egy kevés vizet, és felforraljuk. Beletesszük a felkockázott húst, és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük köménymaggal, és adunk hozzá egy kis kaprot is. Az egészet felöntjük vízzel, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben a savanyú káposztát kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. A húshoz tesszük, és együtt készre pároljuk. Ha a levét elfőtte, forró vízzel pótoljuk. Ha a hús is, a káposzta is puha, liszttel a tejfölt elkeverjük, és behabarjuk. Kevergetve felforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)