A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Felvidéki burgonyaleves

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 31. - Házi praktikák

       1 kg karaj, 2 szál sárgarépa, só, 2 db gyökér, babérlevél, egészbors, kakukkfű, 30 dkg savanyú káposzta, 4 db krumpli, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl.

A húsos karajcsontot feltesszük főni. Ha forr, megsózzuk, majd beletesszük a megtisztított sárgarépát, a gyökeret, a babérlevelet, a borsot, a kakukkfüvet és az átmosott savanyú káposztát.

Ha a csontokról már leválik a hús, kiszedjük a levesből és belefőzzük a kockára vágott krumplit. Tehetünk bele felvágott füstölt kolbászt is.

Közben leszedjük a húst a csontokról és feldarabolva a levesbe tesszük. A kész levest tejföllel tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

felvideki_krumpli.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3716675516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása