A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Francia bárányborda

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 01. - Házi praktikák

      1 kg hús, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db csípős paprika, 1 db citrom, méz, só, bors, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, olívaolaj, olívabogyó, 3 dl húsleves, kakukkfű.  

 A húst felszeleteljük, majd a pácba tesszük. A páchoz a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk a csípős paprika, elkeverjük a citromlével, a mézzel és a fűszerekkel. Hozzáadjuk az olajat, a sót, a frissen őrölt borsot, és beletesszük a hússzeleteket. A hűtőszekrényben 2 napig hagyjuk érlelni. Azután felforrósítjuk az olajat, beletesszük a pácléből kivett, letörölt húst, mindkét oldalát pirosra sütjük. A páclével meglocsoljuk. Közben elkészítjük a köretet. A padlizsánt és a cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk, besózzuk. A paprikát kicsumázzuk, csíkokra szeleteljük. A paradicsomot felszeleteljük. A hagymát durvára, a fokhagymát finomra aprózzuk. A serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, majd a többi zöldséget, élénk tűzön kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a húslevest, a zöldfűszereket és az olívabogyót, fedő alatt, pároljuk. A kész húst zöldségágyra fektetjük. Zöldfűszerrel díszítjük.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

francia_barany.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5516676670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása