A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Francia lecsó

Tgy recept

2021. szeptember 02. - Házi praktikák

       3 db paradicsom, paradicsompüré, 2 db zöldpaprika, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, kakukkfű, bazsalikom, babérlevél, citromlé, olívabogyó, 1 fej vöröshagyma.

 Az összes zöldséget (hagymát, paprikát, paradicsomot, cukkinit, padlizsánt) nagyjából egyformára vágjuk.

Megfelelő méretű tepsit választunk, az alját beolajozzuk, majd beterítjük paradicsompürével és megszórjuk zöld fűszerrel (kakukkfű, bazsalikom, babérlevél). Sorba rakjuk benne a felszeletelt zöldséget (több rétegben is elhelyezhetjük), a tetejét meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével, befedjük és betesszük a sütőbe, közepes lángon pároljuk. Ha elkészült és kivettük a sütőből, a lecsót áttesszük egy nagyobb tálba, megszórjuk friss vágott zöldfűszerrel, körberakjuk olívabogyóval és citromszeletekkel.

Eredeti recept szerint a zöldségeket (paprikát, hagymát, cukkinit, padlizsánt) olajon külön külön párolják (kivéve a paradicsomot), majd a végén az egészet összefőzik. Közben zöldfűszerrel ízesítik. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

francia_lecso100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3616677774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása