1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 db citrom leve, cukor, borecet, 2 db paradicsom.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, az uborkát felszeleteljük, a paprikát pedig kicsumázzuk, összeaprítjuk. A paradicsomlevet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet, egy kevéske cukrot és borsot. Ráöntjük az ecetes olajat, összekeverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt, belekeverjük az aprított hagymát, paprikát és az uborkát. Ízét fokhagymával is fokozhatjuk.
Hidegen tálaljuk, hozzáadhatunk még fokhagymás kenyérkockát is. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)