A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gazpacho leves

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 04. - Házi praktikák

       1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 db citrom leve, cukor, borecet, 2 db paradicsom.

A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, az uborkát felszeleteljük, a paprikát pedig kicsumázzuk, összeaprítjuk. A paradicsomlevet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet, egy kevéske cukrot és borsot. Ráöntjük az ecetes olajat, összekeverjük. Néhány órára hűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt, belekeverjük az aprított hagymát, paprikát és az uborkát. Ízét fokhagymával is fokozhatjuk.

Hidegen tálaljuk, hozzáadhatunk még fokhagymás kenyérkockát is. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

gazpacho_leves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5616679578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása