1 db fiatal pulyka, 70 dkg gesztenye, 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg libamáj, 1,5 dl konyak, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors.
A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vékony hegyes kés segítségével, eltávolítjuk a csontokat. A nyak bőrét elkötjük. A megmosott, megtörölt húst sóval, borssal bedörzsöljük. Elkészítjük a tölteléket. A fűszereket egyenlő arányban összekeverjük, majd egy mozsárban összezúzzuk. A sertéshúst apró kockára vágjuk és megfűszerezzük az elkészített fűszerkeverékkel. A gesztenyét megfőzzük, és forrón meghámozzuk. A libahájat apró kockára vágjuk, lesütjük zsírjára és benne megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt hozzátesszük a fűszeres húshoz és ledaráljuk. A darált húshoz keverjük a tejszínt, a sült gesztenyét, a konyakot és a pulyka kockára vágott máját. Végül az egészet a pulykahasüregébe töltjük. Tepsibe helyezzük. Lassan, gyakori locsolgatás mellett sütjük. Sütés után vörös borban párolt szilvával és főtt kelbimbóval, pirított burgonyával tálaljuk. A pulykát egyben tesszük az asztalra. (Tausz: A világ legjobb ételei c.könyvből)