A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gesztenyés pulyka

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 05. - Házi praktikák

      1 db fiatal pulyka, 70 dkg gesztenye, 30 dkg sertés lapocka, 30 dkg libamáj, 1,5 dl konyak, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors.

 A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vé­kony hegyes kés segítségével, eltávolítjuk a csontokat. A nyak bőrét elkötjük. A megmosott, megtörölt húst sóval, borssal bedör­zsöljük. Elkészítjük a tölteléket. A fűszereket egyenlő arányban összekeverjük, majd egy mozsárban összezúzzuk. A sertéshúst apró kockára vágjuk és megfűszerezzük az elkészí­tett fűszerkeverékkel. A gesztenyét meg­főzzük, és forrón meghámozzuk. A libahájat apró kockára vágjuk, lesütjük zsírjára és benne megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt hozzátesszük a fűszeres húshoz és ledaráljuk. A darált húshoz keverjük a tejszínt, a sült gesztenyét, a konyakot és a pulyka kockára vágott máját. Végül az egészet a pulykahasüregébe töltjük. Tepsibe helyezzük. Lassan, gyakori locsolgatás mellett sütjük. Sütés után vö­rös borban párolt szilvával és főtt kelbimbóval, pirított burgonyával tálaljuk. A pulykát egyben tesszük az asztalra. (Tausz: A világ legjobb ételei c.könyvből)

gesztenyes_pulyka_kep.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5616680148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása