1 db patisszon, vaj, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg gomba, liszt, 2 dl tej, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 2 dl tejföl, só, őrölt bors, kiskanálnyi ecet, petrezselyem.
A patisszont úgy vágjuk ketté, mint a zsemlét, meghámozzuk, kikaparjuk, majd az ecettel meg egy kevés sóval ízesített vízben 10 percig főzzük, utána lecsepegtetjük. Vajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, és sóval, borssal addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor a felét egy másik lábasba téve meghintjük egy kiskanál liszttel, és fél percig kevergetve a tűzön hagyjuk. Egy fél deci tejjel felöntjük, és belekeverjük a megtisztított, kockákra vágott kemény tojást, a finomra vágott petrezselymet és a nyers tojást, s ha kell, utána fűszerezzük. Ezzel töltjük meg a kivájt patisszon egyik felét, tűzálló tálra fektetjük, a kivájt részekkel körbe rakjuk. A megmaradt gombát liszttel meghintjük, tejjel felengedjük, néhány percig forraljuk, tejföllel elkeverjük, és a patisszonra öntjük. A sütőben megsütjük.