A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gombás patisszon x

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 06. - Házi praktikák

1 db patisszon, vaj, 1 fej vö­röshagyma, 50 dkg gomba, liszt, 2 dl tej, 2 kemény to­jás, 1 nyers tojás, 2 dl tejföl, só, őrölt bors, kiskanálnyi ecet, pet­rezselyem.

A patisszont úgy vágjuk ketté, mint a zsemlét, meghámozzuk, kikaparjuk, majd az ecettel meg egy kevés sóval ízesített vízben 10 percig főzzük, utána lecsepegtetjük. Vajon megpirítjuk a hagymát, hozzá­adjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, és sóval, borssal addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor a felét egy másik lá­basba téve meghintjük egy kiskanál liszttel, és fél percig kevergetve a tűzön hagyjuk. Egy fél deci tejjel felöntjük, és belekeverjük a megtisz­tított, kockákra vágott kemény tojást, a finomra vágott petrezselymet és a nyers tojást, s ha kell, utána fűszerezzük. Ezzel töltjük meg a ki­vájt patisszon egyik felét, tűzálló tálra fektetjük, a kivájt részekkel körbe rakjuk. A megmaradt gombát liszttel meghintjük, tejjel felengedjük, néhány percig forraljuk, tejföllel elkeverjük, és a patisszonra öntjük. A sütőben megsütjük.

gombas_toltott_padlizsan10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5316680862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása