A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Gombás töltött tök

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 06. - Házi praktikák

       2 db zsenge tök, 40 dkg sampinyon gomba, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fok­hagyma, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg sajt, olaj, 3 db tojás, só, bors, diónyi vaj, 2 dl tejföl, 1 db ­paradicsom, 1 db zöldpaprika, bazsalikom, pirospaprika.

A tököt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magjaikat kivájjuk, majd ecetes vízben átforrázuk, a vizet letöröljük, és egy olajjal kikent tűzálló tálra egymás mellé helyezzük. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot megreszeljük. A gombát megpirítjuk a felforrósított olajban, rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymet, a sajtot, sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk. A vajjal kikent sütőedénybe belefektetett felezett tökö­ket darabonként megtöltjük a töl­telékkel, leöntjük a tejfölben elkevert tojássár­gával, rászórjuk a maradék reszelt sajtot, ízlés sze­rint sót és frissen őrölt borsot, és a sütő­ben enyhe pirulásig sütjük. Paradicsommal és bazsalikommal díszítjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

gombas_toltott_tok_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8216680860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása