2 db zsenge tök, 40 dkg sampinyon gomba, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg sajt, olaj, 3 db tojás, só, bors, diónyi vaj, 2 dl tejföl, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, bazsalikom, pirospaprika.
A tököt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magjaikat kivájjuk, majd ecetes vízben átforrázuk, a vizet letöröljük, és egy olajjal kikent tűzálló tálra egymás mellé helyezzük. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot megreszeljük. A gombát megpirítjuk a felforrósított olajban, rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymet, a sajtot, sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk. A vajjal kikent sütőedénybe belefektetett felezett tököket darabonként megtöltjük a töltelékkel, leöntjük a tejfölben elkevert tojássárgával, rászórjuk a maradék reszelt sajtot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, és a sütőben enyhe pirulásig sütjük. Paradicsommal és bazsalikommal díszítjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)