1 db közepes káposzta, 50 dkg marhahús, 10 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, kapor, vaj, só, bors, 2 db tojás, liszt, citromlé, 2 dl húsleves.
Szedjük leveleire a káposztafejet. Tíz percig forró vízben főzzük. A darált marhahúst összedolgozzuk a rizzsel, a finomra vágott vöröshagymával, a kaporral, a vajjal (egy evőkanál), a sóval és a borssal. A töltelékből minden egyes káposzta levélre ráteszünk egy evőkanállal, összetekerjük, és a végét begyűrjük. Egymás mellé betesszük egy tepsibe vagy lábasba. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és kis lángon, egy órán át főzzük. Lefedjük, hogy főzés közben ne nyíljon ki. Közben elkészítjük a szószt. Felverjük a két tojást, simára keverjük a liszttel és citromlével (egy citrom leve). Állandó keverés mellett hozzáöntjük a húslevest, majd még belekeverünk egy kevés káposztalevet is. Amikor a szósz már megfelelően sűrű, meglocsoljuk a feltálalt töltött káposztát. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)