A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Halászlé (eredeti)

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 10. - Házi praktikák

       1 kg hal vegyesen, 1 db kárász, 2 fej vöröshagyma, só, pirospaprika, bors, 1 db cseresznyepaprika, 1 db zöldpaprika, 1 dl vörös bor.

 A halászlé végeredményben hosszú lére eresztett halpaprikás. Az igazi halászlé szabad tűzön, bográcsban készül többféle halból.

A halakat mindig egészben mossuk meg, majd csak azután daraboljuk fel. A jó íz kedvéért a léhez néhány kárászt is tegyünk. Két fej vöröshagymát karikákra vágunk és a bogrács aljára szórjuk, megsózzuk. Ezután a halak fejét, uszonyokat, farok részeket, valamint a kárászokat rakjuk a hagymára, és az egészet forraljuk fel, hintsük meg egy evőkanál pirospaprikával. Közepes lángon egy órát főzzük. A kifőtt fejeket, uszonyokat szedjük ki a léből, és a korábban már besózott haldarabokat főzzük bele. A lébe tegyünk egy cseresznyepaprikát, vágjunk bele egy zöldpaprikát, és annyi hideg vízzel öntsük fel, hogy a szeleteket teljesen ellepje. Hozzáadunk a bort és egyenletes lassú tűzön főzzük. Keverni nem szabad, mert a hal összetörik. A bográcsot csak rázzuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

halaszle.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9416685188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása